top of page

Aan de slag met duurzaamheid?
Jij weet waarom.
Maar hoe pak je dat aan? 

Duurzaamheidsstudio Etiquet - Hoe we helpen.png

Of je nu een stip op de horizon wilt zetten, moet inspelen op nieuwe klantbehoeftes of je duurzame prestaties wilt bekronen met een B Corp Certificering: wij helpen MKB bedrijven om kleur te bekennen en betekenisvolle stappen te zetten op ‘t gebied van duurzaamheid.

Deze duurzame stappen succesvol maken, begint en eindigt met je mensen, vinden wij. Door betrokkenheid en enthousiasme te creëren binnen je team, wordt verduurzamen niet alleen leuker en effectiever, maar ook - tsja - duurzaam. Werk je samen met ons? Dan werken wij graag samen met je mensen. 

Zo zie je dat terug

Intern duurzaamheidsteam

Binnen onze trajecten staat een intern kernteam centraal: toppers die, afhankelijk van hun interesses en talenten, met ons

duurzaamheidsinitiatieven implementeren.

Brede betrokkenheid

Van directie tot uitvoerende krachten - wij werken met alle soorten mensen en functies, liefst aan één tafel. Verduurzaming heeft immers heel veel eigenaren nodig.

Let's have fun

In onze trajecten wordt er veel gelachen. Ook al zijn we met een serieus onderwerp bezig, we vinden het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor lol en positiviteit.

Visuele stukken

Ellenlange rapporten, daar doen we niet aan. Wel leveren we visuele stukken op, die vlug tot de essentie komen en jou en je mensen helpen om snel tot actie over te gaan.

Vanuit verbinding naar vooruitgang

Door te verbinden met jou en je mensen, kunnen we blijvende impact realiseren. Daar geloven we in. Welke aanpak we volgen in onze trajecten? Dat lees je hieronder.

Duurzaamheidsstudio Etiquet - Hoe we helpen 3.png

Stap 1:

Begrijpen

Waarom willen jullie met duurzaamheid aan de slag? Wat gaat al goed en wat kan beter? Als eerste stap leren we jullie kennen. We onderzoeken waar jullie staan en bespreken waar jullie willen gaan. Met als eindpunt? Inzicht in de duurzaamheidskansen voor jouw bedrijf.

Duurzaamheidsstudio Etiquet - Hoe we helpen 3.png

Stap 3:

Bewegen

Duurzaamheidsplannen smeden is nodig, maar daarmee zijn we er nog niet. De laatste stap staat in ‘t teken van implementatie. We creëren een aanpak en structuur die zorgt dat jullie in beweging blijven, structureel betekenisvolle stappen zetten en duurzaamheid onderdeel maken van jullie DNA.

Duurzaamheidsstudio Etiquet - Hoe we helpen 2.png
Duurzaamheidsstudio Etiquet - Hoe we helpen 3.png

Stap 2:

Bouwen

Met goede inzichten onder onze arm, richten we onze blik vooruit. In deze stap maken we concreet hoe jullie ‘t verschil gaan maken. We maken keuzes, brainstormen over ideeën en stellen doelen. Wat we vangen in een helder duurzaamheidsplan, gebouwd in co-creatie met jou en je mensen. 

Duurzaamheidsstudio Etiquet - Hoe we helpen 3.png

Stap 4:

Bekronen

Hebben we jullie duurzaamheidstraject opgehangen aan een certificering, zoals de B Corp Certificering? Dan rest ons een belangrijke laatste stap: het samenbrengen en overdragen van alle inzichten, resultaten en documentatie, zodat jullie je duurzame stappen kunnen laten erkennen en bekronen. 

Onze diensten
Duurzaamheidsstudio Etiquet - Hoe we helpen - Strategie.png
Creëer een 
Impactstrategie

a.k.a. een gaaf langetermijnplan dat laat zien hoe je als bedrijf het verschil gaat maken en richting geeft aan concrete duurzaamheidsinitiatieven.

Duurzaamheidsstudio Etiquet - Hoe we helpen - B Corp.png
Werk aan de 
B Corp certificering

a.k.a. een internationale & vooruitstrevende duurzaamheidscertificering die we je kunnen helpen verkennen, behalen of behouden. 

Duurzaamheidsstrategie Lumiforte - Etiquet 2.JPG
Onze werkwijze in de praktijk

Koploper worden op duurzaamheid - samen met kassencoatingsbedrijf Lumiforte zetten we de eerste stap en creërden we een impact strategie. 

Ook zin om samen betekenisvolle stappen te zetten?

Mailen naar lise-lotte@etiquet.nl

Bel Lise-Lotte op 06 500 55 967

Duurzaamheidsstudio Etiquet - Lise-Lotte.png
bottom of page