top of page

Welkom Pieter!

Noem het een mijlpaal, nieuw hoofdstuk voor team Etiquet, grote stap - de eerste werknemer. Wij noemen 'm Pieter (of Piet) en graag stellen we hem aan je voor! Drie vragen aan deze nieuwe kracht van team Etiquet.


Je hebt niet stilgezeten voor je je plek als duurzaamheidsstrateeg vond bij Etiquet. Welke opleiding(en) heb je gevolgd en wat is je daarvan het meeste bijgebleven?

"Ik heb meerdere opleidingen gedaan, waaronder Marketing Management, Liberal Arts and Sciences en Slow Food Youth Academy.


Na mijn middelbare school ben ik de opleiding Marketing Management gaan doen. Dat was in deeltijd, waardoor ik alles wat ik leerde meteen in de praktijk kon brengen. Voor mij werkte dit heel goed, want als ik weet waarom ik iets leer of hoe ik het kan toepassen, dan loop ik net een tandje harder.


Na het afronden van deze opleiding voelde ik echter wel de behoefte om het "echte" studenten leven te proeven. Ik ben toen naar Utrecht verhuisd om Liberal Arts and Sciences te studeren. Binnen deze interdisciplinaire opleiding heb ik Culturele Antropologie, gericht op voedsel en duurzaamheid gecombineerd met Sociaal Ondernemerschap. Een schot in de roos, want ik kon mijn interesses combineren met de kennis van mijn vorige opleiding én met mijn ambitie om (maatschappelijke) impact te maken. Naast alle kennis die ik in deze jaren opdeed, is mij het gemak waarmee ik de opleiding doorliep ook heel erg bijgebleven. Ik ondervond hier voor het eerst in welke flow je kunt komen als je je interesses en intuïtie volgt.


Een flow die ik na het afronden van mijn opleiding wel even ben kwijtgeraakt in mijn zoektocht naar de voor mij ideale baan. Tijdens mijn eerste baan in de consultancy wereld, waarin ik bedrijven hielp met digitaliseren, heb ik bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen, maar ik miste het gevoel dat ik bijdroeg aan een betere wereld. Ik wilde terug naar de kern en besloot me aan te melden voor de Slow Food Youth Academy, waarin ik mezelf een half jaar samen met een groep andere "wereldverbeteraars" onderdompelde in de voedingsindustrie en leerde over duurzaamheid en systeemverandering."


We zijn natuurlijk ook benieuwd: wat maakt dat je voor Etiquet gekozen hebt?

"Etiquet is voor mij de ideale werkgever omdat de organisatie en wat we hier doen perfect aansluit bij wie ik ben (mijn normen en waarden). In de periode waarin ik meedeed aan de SFYN-Academy, hoorde ik dat ik onderdeel mocht worden van het team. Perfecte timing, want na een jaar waarin ik vooral uitgezoomd had op m'n eigen leven, mooie reizen gemaakt heb en veel heb nagedacht over waar ik mijn geld mee wil verdienen, wist ik zeker dat ik mij wil inzetten op het gebied van duurzaamheid.


Het liefst zou ik willen dat alle mensen/bedrijven op aarde weer in harmonie met de natuur en met elkaar leven; dat we ons beseffen dat we onderdeel zijn van een super complex, maar wonderlijk (eco)systeem, waarin iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft om deze te laten floreren. Toen in gesprek met Floor en Lise-Lotte bleek dat Etiquet uit een vergelijkbare visie is ontstaan en dat we ook op andere normen en waarden matchten, was de keuze snel gemaakt."


Afsluitend een lekker concrete vraag. Wat vind jij het meest bijzondere in de wereld?

"Het meest bijzondere aan de wereld vind ik het leven zelf. Veel mensen, waaronder ikzelf, kunnen zich verliezen een zoektocht naar het doel van het leven of in gelukkig willen zijn. Maar als je even stilstaat bij wat het leven eigenlijk is, dan doen deze vragen er eigenlijk niet meer toe.


Het besef dat je "mag leven" maakt je nederig, het zorgt ervoor dat je de schoonheid van de natuur ziet en dat je je verbonden voelt met je medemens en andere organismen. Kortom, het laat je beseffen wat écht belangrijk is. Iets dat we - wat mij betreft - hard nodig hebben in deze tijd."

Heb jij een vraag voor Pieter? Vind jij het leven net zo wonderlijk? Of wil je dat Pieter je helpt met het vraagstuk van jouw organisatie? Schroom niet om 'm een berichtje te sturen!


コメント


bottom of page