Logo (blauw).png

B Corp Traject

...

De uitdaging

De missie van Scaleup Impact? Bedrijven helpen groeien, met zowel profit als purpose in de hoofdrol. Zelf is dit leuke bedrijf ook continu op zoek naar manieren om meer positieve impact te maken en het goede voorbeeld te geven. Hun ambitie om voor B Corp te gaan, paste mooi in dat straatje.  

Maar wat komt daar bij kijken, hoe moet de B Impact Assessment geïnterpreteerd worden en met welke maatregelen kunnen ze het beste aan de slag? Scaleup Impact schakelde de hulp van Etiquet in om stapsgewijs toe te werken naar de B Corp Certificering. 

Onze aanpak

Met een open vizier en vol ideeën kwam het team samen voor drie B Corp sessies. In deze sessies gaven wij een B Corp Training, vulden we de B Impact Assessment gezamenlijk in, en organiseerden we diverse brainstorms. Hierin dachten we na over creatieve maatregelen om de impact van Scaleup Impact op ecologisch en sociaal vlak te verbeteren. 

Scaleup Impact B Corp Etiquet.JPG
Scaleup Impact B Corp Etiquet 3.JPG
Scaleup Impact B Corp Etiquet 2.JPG

Na in kaart te hebben gebracht hoeveel punten Scaleup Impact al scoort op de Impact Business Models, kon het team aan de slag met het verder uitwerken en implementeren van nieuwe initiatieven. Wij ondersteunded hen door middel van regelmatige check-ins, het delen van templates of voorbeelden, en door waar nodig te verhelderen of te adviseren. 

Wat ik van de sessies vond? Veel energie, lekker concreet. En dat voor een relatief administratief proces!

Het resultaat

De output van de B Corp sessies verwerkten we tot een concreet actieplan voor Scale Up Impact: een Excel-overzicht met alle acties per thema die nodig zijn om de B Corp Certificering te behalen. Met dit plan als leidraad, pakte het team iedere twee weken één of meer taken op. Met als resultaat dat we in juni de B Corp aanvraag indienden. Lekker bezig Scaleup Impact! 

Dit traject leidde tot deze initiatieven en méér

Uitdenken en vangen van (nieuw) beleid in een Employee Handbook

Uitbreiden van Scaleup Impact's KPI's met sociale en ecologische doelen

In kaart brengen van de sociale en ecologische impact van leveranciers

Marieke SUI.png

Marieke

Chief Purpose

QUOTE.png
Het B Corp proces is voor ons echt een team effort. Van HR tot product design, Etiquet zorgt ervoor dat elk team zijn steen(tje) bijdraagt. Het is erg mooi om te zien hoe enthousiast iedereen is en zich naast zijn of haar reguliere werk inzet voor het gezamenlijke doel. Dit zal de B Corp status voor MR MARVIS uiteindelijk een gouden randje geven wat mij betreft.

Overweeg je je ook aan te sluiten bij de B Corp beweging?

Mail naar floor@etiquet.nl

Bel Floor op 06 211 96 702

OVER ONS (Floor)_4x-8.png