top of page

Impact Analyse

Vanuit inzicht naar impact: incassobureau GGN legt fundering voor impact strategie met sociaal karakter

De uitdaging

Als er één bedrijf is dat midden in de samenleving staat, dan is ‘t GGN wel. Dit deurwaarderskantoor zet zich elke dag in om schuldeiser en schuldenaar bij elkaar te brengen. Sociaal incasseren - dat is waar GGN heen wil. En stevig kleur bekennen op andere facetten van sociale en ecologische duurzaamheid, zowel strategisch als operationeel, kan daarbij niet ontbreken. Dus klopten ze dit keer op onze spreekwoordelijke voordeur. 

 

Om GGN’s visie rondom sociaal incasseren verder kracht bij te zetten én in te spelen op toenemende duurzaamheidseisen van opdrachtgevers, zijn we met een divers kernteam aan de slag gegaan. We hebben de sociale en ecologische duurzaamheidskansen voor GGN in kaart gebracht, ontwikkelden een future-proof impact strategie en startten met het team een selectie urgente duurzaamheidsprojecten op.

Onze aanpak

Fase 1: Huidige impact boven water

Onboarden was een belangrijke eerste stap van dit duurzaamheidstraject. We organiseerden een sessie met de directie van GGN om draagvlak te creëren en stelden een kernteam op dat samen met ons de kar zou trekken. 

 

Van deurwaarder tot HR Manager en CFO - we interviewden daarna een diversiteit aan collega’s binnen GGN over duurzaamheid. Wat vinden zij al goed gaan? En belangrijker: waar zien zij kansen voor GGN? 

 

Middels deze diepte-interviews en een aantal specifieke werksessies, gebruikten we zowel het B Corp raamwerk als Ecovadis om de huidige sociale en ecologische impact van GGN in kaart te brengen en kansen te identificeren om die te verbeteren.

B4B601B0-E465-4B58-B618-8E3B6B89D738.JPG
220E739E-6C80-40B1-974E-F7D6F10746E3.JPG
45DDAF23-1C0B-4884-934D-697833BFDD23.JPG

Fase 2: De inzichten terugkoppelen

Nadat we een flinke duik hadden genomen in de sociale en ecologische impact van GGN, was het tijd om de resultaten aan het kernteam terug te koppelen. Dat deden we tijdens een Inzicht Sessie, bij ons ‘thuis’ op Forty Hub. 

 

We deelden onze observaties rondom GGN’s huidige MVO-beleid, bespraken hun duurzaamheidskansen op sociaal én ecologisch vlak, en bepaalden samen met welke onderwerpen het bedrijf op korte termijn aan de bak gaat.

Fase 3: Samen stappen zetten

Onze Inzicht Sessie kreeg een 8,6 ⭐️ - daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Maar inzicht is pas de eerste stap richting impact. Dus, tijd om deze inzichten om te zetten naar een langetermijnplan en daadwerkelijke acties. In twee strategische sessies zetten we GGN’s ultimate outcome op papier en vertaalden we deze naar een impact strategie, inclusief speerpunten, kerninitiatieven en doelen. 

Parallel daaraan gingen we praktisch - op onderwerp-niveau én met de juiste collega(‘s) binnen GGN - aan de slag. Zo verkenden we manieren om de CO2-uitstoot van GGN in kaart te brengen, definieerden we een Supplier Code of Conduct om met leveranciers betere afspraken te maken over duurzaamheid, en professionaliseerden we het anti-corruptiebeleid van GGN.

Locatie en atmosfeer was top. Inhoudelijk was het een goede combinatie tussen gedachten en ideeën uitwisselen, en tempo maken

Het resultaat

Wat we opleverden, was zowel strategisch als praktisch van aard. Met de impact strategie schepten we duidelijkheid in welke maatschappelijke rol GGN wil pakken, nu en in de toekomst. Hiermee verbinden we de visie rondom sociaal incasseren aan de waarde die GGN voor haar belangrijkste stakeholders wil (blijven) creëren. Tevens geeft de impact strategie richting aan duurzaamheidsinitiatieven en helpen de mijlpalen het team om prioriteiten en tempo te bepalen. 


De projecten met een operationeel karakter, helpen GGN om haar volwassenheid op ‘t gebied van duurzaamheid én rating binnen het Ecovadis-raamwerk te verhogen. Hiermee tillen we niet alleen de sociale en ecologische impact van GGN naar een volgend niveau, maar versterken we ook GGN’s positie bij klanten en leveranciers.

Dit traject leidde tot deze initiatieven en méér

Een impact strategie, die de sociaal incasseren-visie van GGN een gezicht geeft

Een Supplier Code of Conduct, met aandacht voor duurzaamheid

Zoektocht naar de juiste partner om GGN's CO2 voetafdruk mee te meten

Aandacht voor welzijn en persoonlijke ontwikkeling in het personeelshandboek

Een geprofessionaliseerd anti-corruptie beleid passend bij GGN

Benieuwd waar jouw bedrijf in kan verbeteren?

Mail naar lise-lotte@etiquet.nl

Bel Lise-Lotte op 06 500 55 967

OVER ONS (Lot)_4x-8.png
bottom of page